Boeken

Denkwolken – De gedachten en gedichten van een Rotterdamse filosoof

‘‘Ik vang mijn gedachten in een gedicht. Ik creëer denkwolken. Wolken zijn een momentopname, ze splijten uiteen en voegen zich bij andere samen tot nieuwe wolken. Net als gedachten. Ik vraag u te dwalen door mijn denkwolken, in de hoop dat dit nieuwe denkwolken bij u teweegbrengt.’’

Denkwolken is de tweede dichtbundel van filosoof Ruby Knipscheer. Hierin worden haar gedachten, gevoelens en ervaringen verwoord. De gedichten bevatten humoristische, kritische en gevoelige reflecties op het leven en de maatschappij. Tijdens het lezen van de gedichten wordt de lezer uitgenodigd en aangespoord zelf na te denken over filosofische vragen en observaties. Durft u te dwalen tussen de denkwolken en eigen denkwolken te creëren?

Uitvoering/formaat: Paperback 12,5 cm x 20 cm
Aantal pagina’s: 108
ISBN: 978-94-646-8347-9 / 9789464683479
Verschijningsdatum: 23 december 2022

Lees meer

GedachtenstromenGedachtenstromen

Gedachtenstromen is een dichtbundel bestaande uit de meest uiteenlopende gedichten. Niet alleen gedichten over liefde en het leven, maar ook gedichten met veel diepgang en een filosofische inslag. Ruby Knipscheer hanteert continu verschillende dichtstijlen en rijmschema’s, waardoor elk gedicht uniek is. De op herinneringen en gedachten gebaseerde gedichten zijn niet bedoeld om u mee te nemen in de wereld van de schrijfster. Ze zijn bedoeld om u te inspireren en uw kijk op de wereld te veranderen. Laat u overspoelen en meeslepen met uw eigen emoties en gedachten op het ritme van de gedichten.

Uitvoering/formaat: Paperback 12,5 cm x 20 cm
Aantal pagina’s: 48
ISBN: 9789402219692
Verschijningsdatum: 11 september 2015

Lees meer

Voorbeeldgedicht:
Regendruppels

Zittend op mijn kamer,
kijkend uit mijn raam
zie ik honderden druppels
regen vallend naar beneden.
Niet één te onderscheiden,
allen identiek. Maar het tikken
van elke druppel op mijn raam
klinkt toch een tikkeltje uniek.
En dan kom ik tot het besef
dat ik als een druppel ben;
onopvallend in de massa,
maar met een eigen stem.