Over mij

Ruby KnipscheerIk ben geboren op 10 februari 1996 in Capelle a/d IJssel. Ik woon al mijn hele leven in Rotterdam. Na het behalen van mijn vwo-diploma in 2014, ben ik filosofie gaan studeren. In 2016 heb ik deelgenomen aan het Honours Programma, een extra uitdagend programma voor goede studenten. Dit heb ik succesvol afgerond. In 2017 heb ik mijn Bachelor of Arts in Wijsbegeerte gehaald, waarna ik in 2018 ben afgestudeerd en mijn Master of Arts in Philosophy in ontvangst heb mogen nemen.

Het is altijd mijn grootste ambitie geweest om schrijfster te worden. Ik schrijf verschillende stukken, maar op dit moment hoofdzakelijk poëzie. Door mijn filosofische achtergrond wil ik met mijn schrijfwerk mensen inspireren en aan het denken zetten. 11 september 2015 is mijn eerste boek uitgekomen bij Boekscout. Een dichtbundel genaamd ‘Gedachtenstromen’. Verder ben ik een aantal jaar redacteur geweest bij het wijsgerige faculteitsblad Twijfel. Via deze wegen probeer ik meer ervaring op te doen in de schrijfwereld.

Mijn andere grote passie is lesgeven. Zo geef ik al jaren les aan middelbare schoolleerlingen.  Vanaf september 2017 ben ik werkzaam als docent bij TentamenTrainingen, waar ik nieuwe filosofiestudenten help met de voorbereidingen op hun tentamens. In 2018 ben ik ook Trainingsmanager Filosofie geworden, waar ik nieuwe filosofiestudenten aanneem en aanstuur. Daarnaast werk ik bij het Wetenschapsknooppunt Erasmus Universiteit Rotterdam waar ik gastlessen geef aan plusklassen in het basis- en middelbaar onderwijs. Sinds 2018 ben ik ook werkzaam als filosofie tutor bij de Erasmus School of Philosophy aan de Erasmus Universiteit.

Naast mijn werk in het onderwijs en schrijfwerk ben ik duikinstructrice bij Haai Five, waar ik kinderen leer scubaduiken. Ook doe ik vrijwilligerswerk bij de Centrale Bibliotheek Rotterdam als gastvrouw bij de Erasmus Experience, waar bezoekers hun mening kunnen aanscherpen aan de hand van stellingen van Desiderius Erasmus. Een andere hobby van mij is het maken van muziek.