Over mij

Ik ben geboren op 10 februari 1996 in Capelle a/d IJssel. Ik woon al mijn hele leven in Rotterdam. Na het behalen van mijn vwo-diploma in 2014, ben ik filosofie gaan studeren. In 2016 heb ik deelgenomen aan het Honours Programma, een extra uitdagend programma voor goede studenten. Dit heb ik succesvol afgerond. In 2017 heb ik mijn Bachelor of Arts in Wijsbegeerte gehaald, waarna ik in 2018 ben afgestudeerd en mijn Master of Arts in Philosophy in ontvangst heb mogen nemen.

Het is altijd mijn grootste ambitie geweest om schrijfster te worden. Ik schrijf verschillende stukken, maar op dit moment hoofdzakelijk poëzie. Door mijn filosofische achtergrond wil ik met mijn schrijfwerk mensen inspireren en aan het denken zetten. 11 september 2015 is mijn eerste boek uitgekomen bij Boekscout. Een dichtbundel genaamd ‘Gedachtenstromen’. Verder ben ik een aantal jaar redacteur geweest bij het wijsgerige faculteitsblad Twijfel. Via deze wegen probeer ik meer ervaring op te doen in de schrijfwereld.

Mijn andere grote passie is lesgeven. Zo geef ik al jaren les aan basis – en middelbare schoolleerlingen.  Vanaf september 2017 tot januari 2019 ben ik werkzaam geweest als docent bij TentamenTrainingen, waar ik nieuwe filosofiestudenten hielp met de voorbereidingen op hun tentamens. In 2018 ben ik ook Trainingsmanager Filosofie geworden, waar ik nieuwe filosofiedocenten aannam en aanstuurde. Daarnaast werk ik al vanaf 2017 bij het Wetenschapsknooppunt Erasmus Universiteit Rotterdam waar ik gastlessen geef aan plusklassen in het basis- en middelbaar onderwijs. Hier schrijf ik sinds 2019 ook eigen lesmaterialen voor. Sinds 2018 ben ik ook werkzaam als filosofie tutor bij de Erasmus School of Philosophy aan de Erasmus Universiteit, waar ik mezelf vanaf 2019 kerntutor mag noemen.

Verder ben ik sinds eind 2018 projectcoördinator van het Erasmus Project bij Erasmus University College, waar we in samenwerking met JINC en de Bibliotheek Rotterdam basis- en middelbareschoolleerlingen kennis laten maken met de filosoof Erasmus, Tegelijkertijd verbreden we de woordenschat van de basisschoolleerlingen en helpen we de middelbare schoolleerlingen met hun toekomstoriëntatie als wereldburger. Sinds 2020 ben ik ook coördinator van het CARE project op Erasmus University College, waar studenten van alle faculteiten onderzoek doen naar hoe het onderwijs op middelbare scholen te verbeteren is. 

Vanaf mei 2019 werk ik tevens als zelfstandig ondernemer, waarbij ik werkzaam ben in het onderwijs, filosofische workshops en lezingen geef, lesmaterialen ontwikkel en artikelen schrijf. Opdrachtgevers zijn o.a. Wetenschapsknooppunt Erasmus Universiteit Rotterdam, Bibliotheek Rotterdam, erfgoededucatie instelling ‘Ik in 010’, de LOI (Leidse Onderwijsinstellingen) en het Nederlands Fotomuseum.

Naast mijn werk in het onderwijs en schrijfwerk ben ik jarenlang duikinstructrice geweest bij Haai Five, waar ik kinderen leerde scubaduiken. Ook doe ik vrijwilligerswerk bij de Centrale Bibliotheek Rotterdam als gastvrouw bij de Erasmus Experience, waar bezoekers hun mening kunnen aanscherpen aan de hand van stellingen van Desiderius Erasmus. Een andere hobby van mij is het maken van muziek.

Als u interesse heeft in meer informatie over mijn werkzaamheden, kunt u verschillende verslagen vinden onder het kopje ‘weblog’. Kunt u ook wat filosofie gebruiken in uw bedrijf of onderwijsinstelling? En heeft u interesse in een enthousiaste spreekster, docent, lesontwikkelaar of auteur? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier.