Het Erasmusproject

Geplaatst op 29 mei 2019

Het Erasmusproject is nu dan echt van start gegaan! Erasmus University College, Bibliotheek Rotterdam en JINC zijn een samenwerking aangegaan om kinderen meer over de filosoof Erasmus te leren. Ik ben hiervoor gevraagd om programmacoordinator te zijn, waar ik heel trots op ben! 

Dit jaar hebben al een aantal Bliksemstages plaatsgevonden op het EUC. Dit is een workshop voor middelbare vmbo scholieren om in aanraking te komen met nieuwe beroepen. Wij hebben daar een speciale filosofieles van gemaakt om de leerlingen te leren hoe belangrijk het is om je eigen mening te vormen en deze te delen met je medemensen. Dit leggen we uit aan de hand van Erasmus. Verder laten we de leerlingen nadenken over hun eigen wensen en talenten om in kaart te brengen hoe zij zouden willen dat hun toekomst eruit ziet. Dit was al een groot succes, maar nu zijn daar vanaf vandaag officieel de TaalTrips voor basisscholieren bijgekomen!

De TaalTrips zijn uitjes naar een bepaalde plek, zodat basisscholieren nieuwe woorden kunnen leren over een bepaald thema. Ons thema is uiteraard Erasmus. De leerlingen gaan langs het geboortemonument, het standbeeld, de Laurenskerk en brengen een bezoekje aan het EUC en de Erasmus Experience in de Bibliotheek.

We zijn al maanden bezig geweest om deze TaalTrips te ontwikkelen. Ik ben erg trots dat ik hier de docentenhandleiding voor heb mogen schrijven. Ook heb ik teksten en een gedicht over Erasmus voor het leerlingen-werkboekje mogen schrijven. 

Vandaag ging dan eindelijk de Pilot van start en de kinderen hebben ervan genoten. En misschien ik nog wel het meest. Geweldig om te zien hoe nieuwsgierig die kinderen zijn. Ontzettend trots om bij te mogen dragen aan dit mooie project!


No Replies op "Het Erasmusproject"