Update werkzaamheden 2024

Geplaatst op 26 maart 2024

2024 is weer knallend van start gegaan!

Het begon met het IFFR, het twee weekse internationale filmfestival van Rotterdam. Op het festival heb ik weer verschillende schoolvoorstellingen gemodereerd, waarvan ik er zelf ook een aantal ontwikkeld heb. Daarnaast had ik de primeur om een film- en filosofieworkshop voor kleuters te ontwikkelen en geven, die uitverkocht was! Na dit succes zal ik hem nog eens geven in de meivakantie in LantarenVenster.

Zie voor tickets:

Naast het IFFR ben ik ook hard aan de slag op basisschool Het Landje. Ik werk daar als filosofiecoah en vakdocent. Ik begeleid de leerkrachten in het geven van filosofielessen en geef zelf filosofielessen aan de plusklas. Daarnaast geef ik deze maand een workshopreeks debatteren aan groep 8.

Op de Erasmus Universiteit staan we uiteraard ook niet stil. Deze maanden geef ik de vakken High Enlightenment en Immanuel Kant aan de eerstejaarsstudenten en Filosofie in de Praktijk aan de derdejaarsstudenten. Ook werk ik mee aan de herontwikkeling van ons curriculum, wat volgend jaar uitgerold wordt. 

Naast deze werkzaamheden begeleid ik ook het Erasmusproject in samenwerking met de EUR, de Bibliotheek Rotterdam, JINC en de stichting ZDSD. We organiseren Taaltrips over Erasmus en Bliksemstages op de EUR met als thema Erasmus en burgerschap. Ik werk als coördinator, ontwikkelaar, docent en trainer. 

Tot slot geef ik ook nog elke maand een Durf te Denken workshop in de Bibliotheek. Er staan er voor de zomer nog twee op de planning: Grenzen aan vrijheid op 28 april en De ruimte op 26 mei van 14:00 tot 16:00. 

Tickets:

Grenzen aan vrijheid 28 april:  https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/alle-activiteiten/evenement/44190-filosofieworkshop-durf-te-denken-over-grenzen-aan-vrijheid

De ruimte 26 mei: https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/activiteiten/agenda/evenement/44200-filosofieworkshop-durf-te-denken-over-de-ruimte

Ik hoop snel met jullie te filosoferen, blijf kritisch en nieuwsgierig! 

Ook interesse in een samenwerking? Mail vrijblijvend naar inforubyknipscheer@gmail.com

Durf te Denken in de Bibliotheek Rotterdam

No Replies op "Update werkzaamheden 2024"