Op naar 2023!

Geplaatst op 16 januari 2023

Een geweldig 2023 gewenst!

Ik heb de afgelopen weken al een hoop goede voornemens voorbij horen komen, zoals het liever zijn voor elkaar, meer open te staan voor standpunten van anderen, beter te luisteren en het inzetten voor verschillende maatschappelijke problemen. Dit zijn voornemens waar ik volledig achtersta. Mochten jullie nog wat extra inspiratie nodig hebben of wat nieuwe stof tot nadenken, lees dan vooral mijn dichtbundel Denkwolken! Mijn filosofische dichtbundel is verschenen op 23 december en uiteraard nog steeds te bestellen! Meer lezen of bestellen? Klik dan hier: https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=13936

Ook ik ga mij dit jaar weer volledig inzetten om het (culturele) onderwijs aan te vullen met filosofische vaardigheden, voor alle leeftijden. Het startsein voor mijn eerste nieuwe project is al gelanceerd.

De 52e editie van het International Film Festival Rotterdam gaat 25 januari van start en om dit te vieren is er nieuw lesmateriaal gelanceerd. Ik heb de afgelopen maanden mogen werken aan het lesmateriaal voor drie programma’s:

  1. Het Shorts programma voor groep 5 en 6, waaraan ik het thema ‘Op zoek naar mij’ heb gekoppeld. Tijdens deze lessen gaan de leerlingen filosoferen over zichzelf en het shortsprogramma aan de hand van het thema ‘identiteit’. 
  2. Het Shorts programma voor groep 7 en 8, waaraan ik het thema ‘Verder kijken’ heb gekoppeld. Tijdens deze film & filosofielessen onderzoeken de leerlingen verschillende manieren van interpreteren en proberen ze zich in te leven in de belevingswereld van anderen. 
  3. De nieuwe feature film Kung Fu Leeuw van Froukje Tan. Tijdens de lessen over Kung Fu Leeuw oefenen de leerlingen ‘regisseur zijn van hun eigen leven’ door het durven nemen van beslissingen en te bedenken voor welke passie zij zich met volledige (Kung Fu) focus willen inzetten. 

Deze lessen zijn via deze link te bekijken: https://iffr.com/nl/primair-onderwijs-en-iffr

Bedankt Kim & Froukje voor de fijne samenwerking! 

Geniet allemaal van het festival en blijf kritisch en nieuwsgierig! 


No Replies op "Op naar 2023!"