Werkzaamheden 2023-2024

Geplaatst op 15 augustus 2023

Ik kijk alweer uit naar de mooie projecten waaraan ik zal werken na de zomer!

Eerst het grootste nieuws: Durf te Denken is vernieuwd voor een derde reeks! Ik geef dus weer drie filosofieworkshops op zondagen van 14:00 tot 16:00 in de Bibliotheek Rotterdam. Op 24 september bespreken we Ethiek en buigen we ons over bekende ethische dilemma’s. Op 29 oktober vieren we de verjaardag van Erasmus en bespreken we zijn Erasmiaanse waarden. 26 november onderzoeken we het thema Empathie en emoties. Zet de data vast in je agenda en ik laat het weten zodra de inschrijving open is! Aanmelden voor de eerste sessie kan wel al via deze link: https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/activiteiten/agenda/evenement/41132-durf-te-denken-over-ethiek . Het is ook mogelijk tickets te kopen aan de balie in de Bibliotheek Rotterdam.

Verder blijf ik volgend jaar, en voor onbepaalde tijd, met veel passie en enthousiasme tutor bij de filosofie faculteit op de Erasmus Universiteit. Daarnaast zal ik dit jaar nog actiever betrokken zijn bij het vernieuwen en ontwikkelen van het curriculum en zal ik de nieuwe eerstejaars studenten begeleiden tijdens hun overgang naar de universiteit. 

Ik geef al een aantal jaar gastlessen en filosofietrainingen op de basisschool Het Landje in Rotterdam, maar aankomend schooljaar zal ik in dienst komen als filosofiedocent. Ik kijk er erg naar uit de leerlingen en leerkrachten nog beter te leren kennen!

Naast deze banen blijf ik uiteraard als freelance gastdocent en onderwijsontwikkelaar aan het werk. Ik zal workshops geven en ontwikkelen voor mijn vaste samenwerkingspartners: Wetenschapsknooppunt EUR, het International Film Festival Rotterdam en het Nederlands Fotomuseum. Daar komt dit jaar ook een nieuwe vaste samenwerkingspartner bij! Zoals jullie misschien nog wel weten heb ik vorig jaar lespakketten ontwikkeld voor het Early Outreach Programma van het Diversity & Inclusion Center (vanaf nu het IDEA center) van de Erasmus Universiteit. Deze programma’s worden dit jaar geïmplementeerd op basis- en middelbare scholen en ik zal ook deze workshops gaan verzorgen. Ik kijk er erg naar uit om met deze fijne samenwerkingspartners verder te werken!

Maar ook komend schooljaar sta ik altijd open voor nieuwe samenwerkingen en opdrachten! Dus mocht je geïnteresseerd zijn in een filosofie of burgerschapsgastles, lezing of op zoek zijn naar een onderwijsontwikkelaar, stuur me dan een e-mail op inforubyknipscheer@gmail.com! 


No Replies op "Werkzaamheden 2023-2024"