Het verhaal achter ‘Gedachtenstromen’ (Een artikel geschreven voor ‘De Feniks’)

Geplaatst op 1 mei 2016

Dit artikel is geschreven in opdracht van ‘De Feniks’, de schoolkrant van het Emmauscollege, januari 2016

Mijn naam is Ruby Knipscheer en ik ben negentien jaar oud. Ik ben tweedejaars filosofiestudente aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2014 heb ik op het Emmauscollege mijn VWO diploma gehaald. Het is altijd mijn grootste droom geweest om schrijfster te worden. Vanaf mijn zesde levensjaar heb ik al gezegd dat ik later een boek zou schrijven. Nu is me dat eindelijk gelukt.

Op de basisschool ben ik begonnen met verhaaltjes schrijven. Zodra ik naar de middelbare school ging besefte ik me dat ik daar, door al het huiswerk, geen tijd meer voor zou hebben. Zo kwam ik tot het schrijven van gedichten. Het nam niet veel tijd in beslag en het was een manier om mijn gevoelens te uiten.

Toen ik me met filosofie bezig ging houden zag ik een mooie manier om deze twee zaken te combineren. Ik begon gedichten te schrijven met een filosofische inslag. Niet omdat ik wilde dat iedereen mijn mening ging overnemen, maar meer omdat ik wilde dat mensen op een andere manier naar de wereld zouden gaan kijken. Helaas was ik een watje en durfde ik mijn gedichten nooit aan iemand te laten lezen.

Een paar maanden geleden was ik die vele krabbels aan het opruimen en kwam ik erachter dat ik best een paar leuke gedichten had geschreven. Ik heb een selectie gemaakt van achtendertig gedichten, deze aan mijn ouders en een vriend laten lezen en besloten dat ik ze zou opsturen naar een uitgeverij. Misschien zou ik goede tips krijgen. Een dag later kreeg ik een uitnodiging om naar een auteursbijeenkomst te komen. Daar zou ik met veertien andere auteurs informatie krijgen over uitgeverij Boekscout en we zouden een beoordeling krijgen van ons manuscript. Na drie uur in spanning te hebben gezeten, was mijn beoordeling aan de beurt. De uitgevers waren erg interessant, noemden mijn gedichten origineel en vernieuwend en wilden mijn boek graag gaan uitgeven.

Daarna is het allemaal erg snel gegaan. Ik heb mijn manuscript geperfectioneerd, een omslag uitgezocht en een titel bedacht. Binnen twee maanden had ik mijn eigen boek ‘Gedachtenstromen’ in handen. Ik ben erg trots op het resultaat en hoop heel erg dat het me lukt om met dit boek mensen te inspireren. Ik hoop ook dat het me lukt om met mijn verhaal jullie te inspireren. Al je dromen zijn binnen handbereik, als je maar bereid bent om er hard je best voor te doen.


No Replies op "Het verhaal achter 'Gedachtenstromen' (Een artikel geschreven voor 'De Feniks')"