Afronding 2020-2021, start 2021-2022

Geplaatst op 19 augustus 2021

Zoals de meesten kennissen weten is film één van mijn grootste passies en probeer ik altijd filmscènes in mijn lessen en colleges te betrekken. 

Het was dan ook een grote eer om de afgelopen maanden een opdracht te mogen doen voor het International Film Festival Rotterdam. Ik was betrokken bij het project Archief van Verbeelding, wat een samenwerking is tussen het IFFR, Het Nieuwe Instituut en basisschool OBS ’t Landje. Ik was werkzaam als projectleider, lesontwikkelaar en filmdocent. 

In Archief van Verbeelding ontdekken kinderen o.a. waarom verhalen belangrijk zijn, hoe ze hun eigen verhalen kunnen vertellen via verschillende kunstmedia en hoe ze belangrijke verhalen kunnen bewaren voor de toekomst. Ik heb met ontzettend veel plezier mijn filosofische vaardigheden ingezet om de lessen door te ontwikkelen. 

Tijdens deze maanden heb ik aan hele nieuwsgierige en slimme kinderen les mogen geven en met hele gezellige en inspirerende educatieontwikkelaars en kunstenaars mogen samenwerken. Ik wil iedereen hartelijk danken voor de leuke en leerzame samenwerking!

Inmiddels ben ik gestart aan het volgende mooie project: ik werk bij UNICEF als Specialist Kinderrechten Educatie en Participatie, waar ik projectleider ben van verschillende onderwijsprojecten voor de basisschool, o.a. meedenk over campagnes en advies uitbreng over de lespakketten. 

Ook ben ik momenteel weer voor de LOI aan de slag, om het nieuwe HAVO Examenpakket te schrijven. 

Daarnaast zijn we bij de Erasmus Universiteit ook alweer voorzichtig begonnen met de voorbereidingen van het nieuwe academische jaar. Ik kijk ernaar uit om de nieuwe filosofiestudenten weer in een echte collegezaal te mogen verwelkomen!

Kortom: ik blik terug op een, ondanks de digitale uitdagingen, mooi 2020-2021 en kijk uit naar de start van 2021-2022, waar ik hopelijk weer veel studenten en kinderen mag inspireren om met een kritische en nieuwsgierige houding in het leven te staan!

Film & Filosofieles op OBS ’t Landje, fotograaf Florine van Rees

No Replies op "Afronding 2020-2021, start 2021-2022"