Het CARE project

Geplaatst op 21 december 2021

De afgelopen twee jaar heb ik met veel trots meegewerkt aan het CARE (Community-oriented Action-based Real-world Education) project van de Erasmus Universiteit & het Erasmus University College, onder leiding van Ginie Servant-Miklos en Liesbeth Noodegraaf-Eelens.

Dit project is erop gericht actuele problemen uit de globaliserende wereld aan te pakken via een nieuwe vorm van educatie, waar studenten onderzoek doen naar een fenomeen in hun woonomgeving en voor dit probleem een interventie ontwerpen.

Mijn rol bestond uit het ondersteunen en organiseren van het CARE-onderzoek, wat als doel heeft de kansenongelijkheid in academische educatie (in het bijzonder de weg naar de universiteit) te onderzoeken en aan te pakken.

Daarnaast was ik docent en begeleider bij het vak Experimental Pedagogics, waar studenten een eigen onderzoeksproject opzetten om een positieve verandering aan te brengen binnen onderwijs.

De filmmakers van Chilled Winston hebben alle deelnemers van het pilotprogramma geïnterviewd en mini-documentaires gemaakt over het project.

Bekijk hier de introductie van het project:

Bekijk hier de mini-documentaire over Ginie, Liesbeth, Lorenzo Duchi & mij:

En zie hieronder de mini-documentaires over de indrukwekkende projecten van onze studenten:


No Replies op "Het CARE project"