Durf te Denken: mijn filosofieworkshops bij Bibliotheek Rotterdam!

Geplaatst op 29 augustus 2022

Dit najaar geef ik een filosofieworkshopreeks genaamd ‘Durf te Denken!’ in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Filosoferen kan iedereen leren, dus geen voorkennis is vereist. De workshops zijn ook los te volgen. Wees welkom!

Hierbij de flyer van de workshopreeks met inschrijflink. 

Workshop 1: Durf te denken over… de toekomstige aarde op zaterdag 24 september van 14:00 tot 16:00 

Tijdens deze workshop denken we via actieve werkvormen na over de toekomst van onze aarde. We gebruiken gedachte-experimenten, zoals de science fiction film Interstellar (2014)om ons mogelijke toekomsten van de aarde voor te stellen. Zal de leefomgeving op aarde de komende honderd jaar veranderen? Wat zijn de ideeën van filosofen over de duurzaamheid van de aarde? En zal de mensheid ooit de ruimte in moeten trekken om een nieuw thuis te zoeken? Durft u mee te denken?  

Schrijf je hier in: https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/alle-activiteiten/evenement/32646-durf-te-denken-over-de-toekomstige-aarde

Workshop 2: Durf te denken over… Erasmus op zondag 30 oktober 14:00 tot 16:00 

Om de verjaardag van Erasmus te vieren denken we tijdens deze workshop na over de ideeën van Erasmus. Hoe zag een goede samenleving er volgens Erasmus uit? Wat zijn volgens Erasmus de voorwaarden van een goed gesprek? En hoe heeft Erasmus andere filosofen geïnspireerd? Er is zelfs een mogelijkheid om met Erasmus in gesprek te gaan bij de Erasmus Experience en te luisteren naar zijn adviezen. Durft u uw mening op het spel te zetten met Erasmus? 

Schrijf je hier in: https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/alle-activiteiten/evenement/32701-durf-te-denken-met-erasmus

Workshop 3: Durf te denken over… (schijn)vrijheid op zondag 27 november van 14:00 tot 16:00 

Leuk dat u deelneemt aan deze workshop! Maar was dat wel uw eigen keuze? Tijdens deze workshop behandelen we het onderwerp ‘vrije wil’. Zijn wij zelf verantwoordelijk voor de keuzes die we maken, of worden we beïnvloed door onze cultuur, medemensen en media? En wat zijn de gevolgen voor onze samenleving als wij geen vrije wil hebben? We bespreken posities van bekende filosofen en casussen rondom dit thema. Durft u uw eigen positie in te nemen? 

Schrijf je hier in: https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/alle-activiteiten/evenement/32784-durf-te-denken-over-schijn-vrijheid

Durf jij mee te denken? Tot in de bieb! 


No Replies op "Durf te Denken: mijn filosofieworkshops bij Bibliotheek Rotterdam!"