De hoogbegaafde Montae (9) vertelt over mijn lessen op de EUR

Geplaatst op 20 september 2022

Zoals velen van jullie weten geef ik al sinds mijn studententijd les aan hoogbegaafde kinderen. Sinds ik als freelancer in het filosofieonderwijs werk doe ik dit alleen nog maar meer. Ik zet me met veel passie in om de leerlingen extra uitdaging te geven en te inspireren met filosofische vraagstukken tijdens gastlessen, en door mij ontwikkelde lespakketten.

Eén van de geweldige leerlingen die ik heb mogen lesgeven is de 9-jarige Montae. Ik gaf hem vanuit het Wetenschapsknooppunt van de Erasmus Universiteit de door mij ontwikkelde lessenreeks ‘Filosoferen over de Toekomst’.

Hierbij deel ik een link naar een mooi artikel over de hoogbegaafde Montae en zijn moeder. Ik heb Montae 6 weken in mijn klas op de Erasmus gehad en hem met veel plezier les gegeven. Elke week kwam hij weer met nieuwsgierige vragen, kritische ideeën en creatieve antwoorden. Zo trots dat ik dit werk mag doen voor nieuwsgierige en creatieve leerlingen als Montae! En geweldig om mijn passie voor de ruimte en filosofie over technologie te kunnen delen met onze toekomstige wetenschappers!

Klik hier om het inspirerende verhaal van Montae en zijn moeder te lezen.


No Replies op "De hoogbegaafde Montae (9) vertelt over mijn lessen op de EUR"