Eindejaar updates… Mijn nieuwe dichtbundel verschijnt op 23 december!

Geplaatst op 9 december 2022

Mijn tweede dichtbundel, Denkwolken: De gedachten en gedichten van een Rotterdamse filosoof, verschijnt op 23 december bij Uitgeverij Boekscout! Ik zal op de dag van verschijnen meteen de bestellink delen en een doorlink maken op mijn website. Het boek zal ook bij iedere boekhandel te bestellen zijn. Een leuk cadeau voor de feestdagen!

Natuurlijk heb ik ook nog andere werkupdates. Het is het eind van veel mooie projecten, maar het begin van de volgende projecten is al in zicht!

Momenteel ben ik in de afrondende fase van één van mijn programma’s bij het Early Outreach Project van het Diversity & Inclusion Office Erasmus Universiteit Rotterdam. De pilot van het profielkeuzeprogramma is geweest en mijn mede-ontwikkelaar Julia Schmaal en ik zijn nu de laatste feedbackpunten aan het verwerken. Mijn andere programma, het Onderzoeksprogramma, zal in 2023 gepilot worden, dus daar zal ik volgend jaar nog aan werken. 

Een ander project dat na een mooie pilotfase nu is afgerond is Archief van Verbeelding van het Internationel Film Festival Rotterdam (IFFR), Het Nieuwe Instituut (HNI) en OBS ’t Landje. Ik ben als projectleider, lesontwikkelaar en filmdocent betrokken geweest bij dit project. De pilotfase is nu succesvol afgerond, wat betekent dat we het officieel gaan uitrollen en aanbieden op scholen in 2023. Ik ben heel trots op dit project en op mijn medeprojectleden Kim Schonewille, Tony Santos, Renske Gasper, Laure van den Hout, Suzanne Dikker, Charley Verhaar, Tessa Smal en Joelle Hoogendoorn. Ik hoop dat we veel leerlingen kunnen bereiken en hun mee mogen nemen in de wereld van kunst en erfgoed! 

Mijn najaar workshopsreeks ‘Durf te Denken!’ is na een hele interessante workshop over vrije wil tot haar einde gekomen. Maar goed nieuws: in het voorjaar gaan we gewoon weer verder! Binnenkort meer nieuws, maar de workshops zullen plaatsvinden op 26 februari, 26 maart, 30 april en 4 juni. Save the dates! 

In december ben ik alweer begonnen aan een aantal nieuwe projecten. Zo mag ik voor het IFFR het lesprogramma ontwikkelen dat hoort bij de nieuwe editie van het festival. De lessen die ik ontwikkel zijn voor groep 5 en 6, groep 7 en 8 en het speciaal basisonderwijs bovenbouw. Ik kan nog niks verklappen over het programma, maar ik heb genoten van de feature film en de shorts die ik heb mogen zien en werk met veel plezier aan de lessen!

Daarnaast ben ik voor OBS ’t Landje bezig met de tweede fase van het filsofiecoachingstraject. Tijdens de eerste fase heb ik de leerkrachten een training ‘Filosoferen met kinderen’ gegeven en heb ik bij de groepen 1 t/m 8 een voorbeeldles filosofie gedaan. Daarna ben ik bij alle leerkrachten gaan observeren tijdens hun eigen filosofieles. Nu ben ik een leerlijn aan het ontwikkelen die de leerkrachten kan helpen het hele schooljaar zelf filosofie te geven. Ook zal ik nogmaals observeren bij de leerkrachten in 2023. 

Vanaf februari geef ik de eerstejaars filosofiestudenten op de Erasmus Universiteit weer de werkcolleges van de vakken High Enlightenment I en High Enlightenment II, waar we in de werken van Rousseau en Kant duiken. 

Parallel aan al deze mooie projecten lopen continu mijn gastlessen die ik geef op basis-en middelbarescholen, het Nederlands Fotomuseum en mijn moderatieklussen voor het IFFR in het Lantarenvenster. 

Ook geïnteresseerd in een workshop, gastles, training, spreker of op zoek naar een onderwijsontwikkelaar? Laat dan een berichtje achter via het contactformulier


No Replies op "Eindejaar updates… Mijn nieuwe dichtbundel verschijnt op 23 december!"