Dichtbundels in mediatheek Emmauscollege!

Geplaatst op 4 mei 2023

Wat een eer! Mijn dichtbundels, Gedachtenstromen en Denkwolken, zijn nu te leen in de mediatheek van mijn oude middelbare school het Emmauscollege. Op initiatief van mijn oude levensbeschouwingsdocent Pauline Kraakman liggen staan er nu vijf gesigneerde exemplaren van elke dichtbundel in de mediatheek.

Lees hieronder het artikel dat het Emmauscollege erover schreef:

Op het Emmauscollege vinden we het geweldig om van oud-leerlingen te horen wat ze na hun studie zijn gaan doen. Zo werden we super enthousiast toen we hoorden dat oud-leerling Ruby Knipscheer een tweede gedichtenbundel uitbracht. Vanaf deze week zijn haar twee bundels gesigneerd bij ons in de mediatheek te vinden. 

Ruby (27) is filosoof en werkzaam in het onderwijs. Ze vertelt ons dat haar passie voor filosofie is begonnen op het Emmauscollege: “Ik ben op het Emmaus in aanraking gekomen met filosofie en heb via meneer Tuin van geschiedenis en meneer Van Loosbroek van filosofie mijn passie voor dit vak ontdekt”. 

Het is voor ons dan ook geen verrassing dat Ruby na het Emmauscollege koos voor de studie filosofie aan de Erasmus Universiteit. Ze vertelt: “Met al mijn werkzaamheden, of dat nu lesgeven of schrijven is, wil ik anderen inspireren om zelf met een kritische en nieuwsgierige houding in het leven te staan.” 

En dat lukt goed! Zo worden haar gedichtenbundels bij het vak Nederlands met veel plezier door leerlingen gelezen. Indy (5H): “De gedichten bevallen mij heel erg. Ze zijn makkelijk te begrijpen en je kunt jezelf goed inleven. Het voelt alsof de gedichten voor mij zijn geschreven.” 

Dat ook haar tweede gedichtenbundel ‘Denkwolken’ door leerlingen van het Emmauscollege te lezen is, vind Ruby super leuk. “Mijn liefde voor filosofie is op het Emmaus begonnen. Het is dus een heel mooi cirkeltje dat mijn boeken nu weer hier terecht zijn gekomen. Ik hoop dat het nu mijn beurt is om leerlingen te inspireren!”. 

Bron: https://www.emmauscollege.nl/gesigneerde-gedichtenbundels-van-oud-leerling-ruby-in-mediatheek/

Bedankt, Emmaus en veel leesplezier gewenst aan alle leerlingen!


No Replies op "Dichtbundels in mediatheek Emmauscollege!"